Klaus Kaliman näyttely ensi kesänä

Onko sinun seinälläsi taiteilija Klaus Kaliman Valkeakosken maisemia tai valkeakoskelaisia kuvaavia maalauksia?

Valkeakoski-Seura on kiinnostunut Valkeakoski-aiheisista maalauksista, sillä seura järjestää Kaliman töiden retrospektiivisen näyttelyn ensi kesänä Myllysaaren museossa 17.5. – 7.7.2019. Näyttely järjestetään yhteistyössä Klaus Kaliman suvun kanssa. Näyttelyn kokoavaksi teemaksi on sovittu Valkeakosken maisemat ja valkeakoskelaiset Klaus Kaliman kuvaamana.

Myllysaaren museoon voidaan ripustaa noin 70 maalausta, joka on vain pieni murto-osa Kaliman koko tuotannosta. Pelkästään Valkeakosken kaupungilla on noin 70 Kaliman työtä. Suvun hallussa on kymmeniä töitä. Lisäksi Kaliman taidetta on monella yksityisellä henkilöllä ja yrityksellä Valkeakoskella.

Seura on aloittanut Kaliman töiden kokoamisen ja kuvaamisen tänä syksynä. Valkeakoski-Seurassa on suunnitteilla näyttelyn avajaisissa myyntiin tuleva taidekirja näyttelyyn valituista ja mahdollisesti myös muista Klaus Kaliman töistä.

Jos olet halukas lainaamaan teostasi näyttelyyn, ota yhteyttä Valkeakoski-Seuran Heikki Heinoon puh. 040 779 8416.