Valkeakoski-Seura

Juuso Waldenin patsaan paljastus 5.4. Lepänkorvan puistossa

 

juuso,-markku,-pentti_nettiin

5.4.2017 paljastettiin Backmanin kärjessä Juuso Waldenin muistomerkki. Eläessään Juuso kieltäytyi henkilökohtaisesta muistomerkistä. Hänen ehdotuksestaan toteutettiin Paperiperhe-niminen patsas, joka nykyisin sijaitsee Myllysaaressa.

Muistomerkkihanke lähti liikkeelle, kun erään vierailun yhteydessä osallistujat ihmettelivät, miksi Juusolla ei ole muistomerkkiä, vaikka hän teki niin paljon Valkeakosken ja Yhtyneiden Paperitehtaiden kehittämiseksi. Eläkkeellä oleva majuri Markku Rantanen ryhtyi toimeen. Muistomerkkiin tarvittava rahoitus saatiin kokoon kansalaiskeräyksellä, jota hoiti Valkeakoski-Seura. Toimikunnan puheenjohtajana oli Pentti Villberg.

Muistomerkiksi saatiin Juuso Waldenin nuorimman tyttären Riitta Wreden lahjoittama hänen isänsä kasvoja esittävä veistos. Sen tekijä on arvostettu englantilainen kuvanveistäjä David Mc Fall. Veistoksen taustan suunnittelivat Valkeakosken kaavoituspäällikkö Alf Lindström ja kuva-artesaani Salla Lylynoja. Muistomerkin corten-teräksisen taustan valmisti lempääläläinen Megatrex-firma.

Patsaan paljastamispäivä oli Juuson syntymän 110-vuotispäivä. Kaupungin tervehdyksen jälkeen vuorineuvos Juha Niemelä valotti juhlapuheessaan Juuson toimintaa Yhtyneitten johdossa ja myös yhtiön vaiheita Juuson jälkeen. Perheen puolesta kiitospuheen piti Juuson nuorin poika Lauri Walden.

Kuvassa ovat patsasidean alullepanija Markku Rantanen ja rahankeräystoimikunnan puheenjohtaja Pentti Villberg.

Valokuva: Heikki Heino

 

Copyright © Valkeakoski-Seura ry.