Kevätkokous 18.3.2024

Valkeakoski-Seura ry:n kevätkokous järjestetään 18.3.2024 klo 18.00 alkaen Myllypirtillä (Myllykatu 7).

Kahvitarjoilu.

Kotiseutupäivät Valkeakoskella 2025

Pirkanmaalla on järjestetty edellisen kerran Kotiseutupäivät vuonna 2003. Tapahtuma järjestettiin tuolloin Tampereella Kenen kotiseutu? -teemaotsikolla. Valkeakoskella päivät on järjestetty kerran aiemmin vuonna 1960. Päivät järjestettiin yhdessä tuolloin vielä itsenäisen Sääksmäen kanssa. Valtakunnallisia kotiseutupäiviä on järjestetty vuodesta 1949 alkaen joka vuosi.

Kotiseutupäivät on kaikille avoin kotiseutu- ja kulttuuriperintöasioiden parissa työskentelevien ammattilaisten ja harrastajien vuoden päätapahtuma, jonka yleisötapahtumiin osallistuu tuhansia järjestäjäpaikkakuntien ja lähialueiden asukkaita. Tapahtumaan odotetaan kaikenikäisiä ja taustaisia osanottajia.

Suurelle yleisölle suunnattujen kulttuuritapahtumien lisäksi päivät sisältävät keskusteluja, oppimista, juhlatilaisuuksia sekä alueeseen tutustumista monenlaisilla retkillä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous.

Valkeakoski järjestää Kotiseutupäivät vuonna 2025

Kuohun ikkunoissa näyttely kulttuurivaikuttajien haudoista

Valkeakosken Kuohun (Valtakatu 10) tyhjillään olevan liiketilan ikkunaan on laitettu esille uusi valokuvanäyttely, missä aiheena ovat Valkeakosken kulttuurivaikuttajien haudat. Näyttely on esillä 12.2.2024 asti.