Valkeakoski-Seura

Kari Järventaustalle Suomen Kotiseutuliiton ansiomitali

Eläköitynyt kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta on aktiivinen sekä kotiseutu- että luonnonsuojelutyössä eri maakuntien alueella sekä eri paikallisyhdistyksissä ja Valkeakoski-Seuran entinen puheenjohtaja. Hän on lisännyt ymmärrystä siitä, että luonnonsuojelulla on suuri merkitys kotiseutujen hyvinvoinnille.
Järventaustalla on laaja julkaisutoiminta alkaen 1980-luvulta tähän päivään saakka. Hän on aktiivinen kirjoittaja sekä luonto- että kotiseutujulkaisuissa etenkin Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueilla. Lisäksi Järventausta on julkaissut myös omia teoksia.
Järventaustan ansiot sekä paikallisessa että alueellisessa kotiseutu- ja kulttuuriperintötyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.

Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.
Mitaleja jaetaan kerran vuodessa, ja ne luovutetaan Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa tavallisesti elo–syyskuussa. Tällä kertaa mitalit luovutettiin perjantaina 20. marraskuuta 2020, koska päiviä siirrettiin koronan vuoksi. Tapahtuma järjestettiin tiukoin turvatoimin.

 

Copyright © Valkeakoski-Seura ry.