Taidekirja ja postikortteja

Klaus Kaliman teoksista on julkaistu taidekirja ja postikortteja. Niitä voi ostaa Myllysaaren museolta. Taidekirjan hinta on 22 euroa ja postikorttien hinnat ovat 2,00 ja 1,50 euroa/kpl.

Rauman retki kuvina

Kiitos kaikille Rauman retkelle osallistuneille. Retkikuvia löytyy  kuvagalleriasta, jonne pääset tästä.

Kesäretki Raumalle 12.6.

Kokopäiväretki Länsi-Suomeen Raumalle. Retki on täynnä!

Lähtö klo 6.50 Sointulan Ostarin pysäkiltä ja klo 7.00 linja-autoaseman tilausliikenteen laiturista Valkeakosken Liikenteen bussilla.

Bussin reitti: Linja-autoasema – Ulvajankatu – Tallikatu – Lempääläntie – Kenraalintori – Roukontie – Kaakonojantie – Seminmutka – Kärjenniemi – Metsäkansa – Konho – tie9 – Kylmäkoski – Urjala – Humppila – tie2 – Huittinen – tie12 – Rauma, jonne saavutaan n. klo 10.

10-10.30 tulokahvit Rauman vesitornin huipulla ravintola Sky Lounge Tornissa.
10.30 opastettu kaupunkikierros bussilla, jolloin tutustutaan myös Rauman telakka-alueeseen.
12.30 lounas ravintola Villa Tallbonissa.
14.00 kävelyopastus Vanhaan Raumaan ja Pits-Priian tiloihin sekä Pyhän Ristin kirkkoon. Tämän jälkeen vapaata aikaa.
16.30 lähtökahvit ravintola Savilassa Vanhassa Raumassa.

Paluulähtö Raumalta klo 17.  Pieni tauko Huittisissa. Paluumatka samaa reittiä ja Valkeakoskella ollaan klo 19-19.30.

Retken hinta jäsenille 60 e, muille 67 e. Hinta sisältää ohjelman mukaiset opastukset, sisäänpääsymaksut, kahvit ja lounaan sekä kuljetuksen. Retken maksu 31.5. mennessä seuran tilille FI77 5494 0940 0030 90. Viesti tilisiirtoon: Rauma ja nimi/nimet. Esteen sattuessa maksua ei palauteta.

Klaus Kaliman taidetta Myllysaaren museossa

Retrospektiivinen näyttely ”Kotiseutu Klaus Kaliman kuvaamana”, on esillä 7.7. saakka. Näyttelyyn koottu Kaliman töitä Valkeakoskesta ja valkeakoskilaisista. Mukana on yksittäisiä teoksia myös muista aiheista. Valkeakoski-Seura on valmistellut ja koonnut näyttelyn yhteistyössä Klaus Kaliman suvun kanssa.

Kiitoksena erinomaisesta yhteistyötä Valkeakosken kaupungin kanssa, Kai Kalima lahjoitti Kaliman suvun puolesta Valkeakosken kaupungille Klausin ensimmäisen, sittemmin pronssiin valetun taideteoksen
”Suo, kuokka ja Jussi”. Teoksen vastaanotti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen. Kuvassa myös Valkeakoski-Seuran puheenjohtaja Juha Sihvonen.

Valkeakoski-Seura on julkaissut teoksista kootun taidekirjan ja kolme postikorttia. Ne ovat myynnissä Myllysaaren museossa.

Hautausmaakierrokset

Ke 5.6. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 13.6. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

To 1.8. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 8.8. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

Oppaana toimii Heikki Heino. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Sankarivainajien hautarivit.

Luonnonkukkapäivän retki 13.6. Rapolanharjulle

Su 16.6. klo 13 tehdään retki Rapolanharjulle. Kokoontuminen Voipaalan parkkipaikalla. Oppaana Heikki Heino.

Kameran ja uteliaan mielen lisäksi retkelle kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet ja kävelyyn sopivat jalkineet.

Koskilaissunnuntai 7.7.

Tervetuloa viettämään perinteistä kesäjuhlaa Kauppilanmäen museoalueelle su 7.7. klo 14.

Juhlaan on vapaa pääsy, kahvipuffet on maksullinen.

Museoalueen työväentalossa on Valkeakoskenkadusta kertova valokuvanäyttely.

Koskilaissunnuntain ohjelma

Koskilaissunnuntai heinäkuussa 2017

Puolipäiväretki Hämeenlinnaan 21.8.

Puolipäiväretkelle Hämeenlinnaan ja Parolaan ke 21.8. mahtuu vielä mukaan.

Matkaohjelmassa ovat Kantolan Muraalit, Hämeenlinnan taidemuseon Kotimaan kasvot -näyttely, Tykistömuseo, Parolan leijona ja kotimatkalle lähdetään Parolan sotilaskodin kautta. Tarkempi ohjelma myöhemmin.

Sitovat ilmoittautumiset 31.7. mennessä, Seija Hosio, p. 044 584 8098.

Retken hinta seuran jäsenille 28 e, muille 30 e. Hinta sisältää pääsyliput, opastukset, Tykkihallin kahvit ja kuljetuksen.

Retki maksetaan 7.8. mennessä seuran tilille FI77 5494 0940 0030 90. Viesti tilisiirtoon: Hämeenlinna ja nimi/nimet. Esteen sattuessa maksua ei palauteta.

Opastettu kaupunkikävely

To 22.8. Valkeakosken kulttuurikävely järjestetään tänä vuonna Valkeakoskenkadulla, Taiteiden polun, eli Koko Koskin kulttuurikatselmuksen yhteydessä. Tarkka kellonaika selviää myöhemmin. Oppaana Heikki Heino.

Tästä kaupungin sivuille