Taidetta ja militariaa

Kiitos kaikille puolipäiväretkelle Hämeenlinnaan 21.8. osallistuneille. Vietimme mielenkiintoisen päivän taiteen, sotahistorian ja vähän nykyisenkin sotilaselämän merkeissä. Tästä retkikuviin.

Taidekirja ja postikortteja

Klaus Kaliman teoksista on julkaistu taidekirja ja postikortteja. Niitä voi ostaa Myllysaaren museolta. Taidekirjan hinta on 22 euroa ja postikorttien hinnat ovat 2,00 ja 1,50 euroa/kpl.

Valokuvanäyttely

Valkeakoskenkadun historiasta kertova valokuvanäyttely on esillä
”uudessa” kirjastossa, Hakalantie 1, ajalla 23.10. – 16.11.19
Näyttelyn on koonnut Heikki Heino.

Näyttelyn avajaistilaisuus 26.6.19. Kuvassa vas. Juha Sihvonen, Rauno Mäntylä, Kalevi Oksanen ja Heikki Heino.

Rauman retki kuvina

Kiitos kaikille Rauman retkelle osallistuneille. Retkikuvia löytyy  kuvagalleriasta, jonne pääset tästä.

Kesäretki Raumalle 12.6.

Kokopäiväretki Länsi-Suomeen Raumalle. Retki on täynnä!

Lähtö klo 6.50 Sointulan Ostarin pysäkiltä ja klo 7.00 linja-autoaseman tilausliikenteen laiturista Valkeakosken Liikenteen bussilla.

Bussin reitti: Linja-autoasema – Ulvajankatu – Tallikatu – Lempääläntie – Kenraalintori – Roukontie – Kaakonojantie – Seminmutka – Kärjenniemi – Metsäkansa – Konho – tie9 – Kylmäkoski – Urjala – Humppila – tie2 – Huittinen – tie12 – Rauma, jonne saavutaan n. klo 10.

10-10.30 tulokahvit Rauman vesitornin huipulla ravintola Sky Lounge Tornissa.
10.30 opastettu kaupunkikierros bussilla, jolloin tutustutaan myös Rauman telakka-alueeseen.
12.30 lounas ravintola Villa Tallbonissa.
14.00 kävelyopastus Vanhaan Raumaan ja Pits-Priian tiloihin sekä Pyhän Ristin kirkkoon. Tämän jälkeen vapaata aikaa.
16.30 lähtökahvit ravintola Savilassa Vanhassa Raumassa.

Paluulähtö Raumalta klo 17.  Pieni tauko Huittisissa. Paluumatka samaa reittiä ja Valkeakoskella ollaan klo 19-19.30.

Retken hinta jäsenille 60 e, muille 67 e. Hinta sisältää ohjelman mukaiset opastukset, sisäänpääsymaksut, kahvit ja lounaan sekä kuljetuksen. Retken maksu 31.5. mennessä seuran tilille FI77 5494 0940 0030 90. Viesti tilisiirtoon: Rauma ja nimi/nimet. Esteen sattuessa maksua ei palauteta.

Klaus Kaliman taidetta Myllysaaren museossa

Retrospektiivinen näyttely ”Kotiseutu Klaus Kaliman kuvaamana”, on esillä 7.7. saakka. Näyttelyyn koottu Kaliman töitä Valkeakoskesta ja valkeakoskilaisista. Mukana on yksittäisiä teoksia myös muista aiheista. Valkeakoski-Seura on valmistellut ja koonnut näyttelyn yhteistyössä Klaus Kaliman suvun kanssa.

Kiitoksena erinomaisesta yhteistyötä Valkeakosken kaupungin kanssa, Kai Kalima lahjoitti Kaliman suvun puolesta Valkeakosken kaupungille Klausin ensimmäisen, sittemmin pronssiin valetun taideteoksen
”Suo, kuokka ja Jussi”. Teoksen vastaanotti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen. Kuvassa myös Valkeakoski-Seuran puheenjohtaja Juha Sihvonen.

Valkeakoski-Seura on julkaissut teoksista kootun taidekirjan ja kolme postikorttia. Ne ovat myynnissä Myllysaaren museossa.

Hautausmaakierrokset

Ke 5.6. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 13.6. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

To 1.8. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 8.8. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

Oppaana toimii Heikki Heino. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Sankarivainajien hautarivit.

Luonnonkukkapäivän retki 13.6. Rapolanharjulle

Su 16.6. klo 13 tehdään retki Rapolanharjulle. Kokoontuminen Voipaalan parkkipaikalla. Oppaana Heikki Heino.

Kameran ja uteliaan mielen lisäksi retkelle kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet ja kävelyyn sopivat jalkineet.

Koskilaissunnuntai 7.7.

Tervetuloa viettämään perinteistä kesäjuhlaa Kauppilanmäen museoalueelle su 7.7. klo 14.

Juhlaan on vapaa pääsy, kahvipuffet on maksullinen.

Museoalueen työväentalossa on Valkeakoskenkadusta kertova valokuvanäyttely.

Koskilaissunnuntain ohjelma

Koskilaissunnuntai heinäkuussa 2017

Puolipäiväretki Hämeenlinnaan ke 21.8.

Lähtö klo 9.50 Sointulan Ostarin pysäkiltä  Valkeakosken Liikenteen bussilla, klo 10.00 Linja-autoasema, tilausliikenteen laituri.
Ajoreitti: Sointula– Apiankatu–Linja-autoasema–Ulvajankatu–Tallikatu–Lempääläntie–Roukontie–Kaakonojantie–Seminmutka–Pispantalli–tie 130 (vanha 3-tie) –Jutikkala– Valtatie 3–Hämeenlinna, Kantolan muraalit.

Matkaohjelmassa ovat Kantolan Muraalit, Hämeenlinnan taidemuseon Kotimaan kasvot -näyttely, Tykistömuseo, Parolan leijona ja kotimatkalle lähdetään Parolan sotilaskodin kautta. Tarkempi ohjelma jaetaan bussissa.

Sitovat ilmoittautumiset 31.7. mennessä, Seija Hosio, p. 044 584 8098.

Retken hinta seuran jäsenille 28 e, muille 30 e. Hinta sisältää pääsyliput, opastukset, Tykkihallin kahvit ja kuljetuksen. Retki maksetaan 7.8. mennessä seuran tilille FI77 5494 0940 0030 90. Viesti tilisiirtoon: Hämeenlinna ja nimi/nimet. Esteen sattuessa maksua ei palauteta.