Taidenäyttely

Myllysaaren museossa on avautunut retrospektiivinen näyttely ”Kotiseutu Klaus Kaliman kuvaamana”. Näyttelyyn koottu Kaliman töitä Valkeakoskesta ja valkeakoskilaisista. Mukana on yksittäisiä teoksia myös muista aiheista. Valkeakoski-Seura on valmistellut ja koonnut näyttelyn yhteistyössä Klaus Kaliman suvun kanssa. Näyttely on esillä 7.7. saakka.

Kiitoksena erinomaisesta yhteistyötä Valkeakosken kaupungin kanssa, Kai Kalima lahjoitti Kaliman suvun puolesta Valkeakosken kaupungille Klausin ensimmäisen, sittemmin pronssiin valetun taideteoksen
”Suo, kuokka ja Jussi”. Teoksen vastaanotti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen. Kuvassa myös Valkeakoski-Seuran puheenjohtaja Juha Sihvonen.

Valkeakoski-Seura on julkaissut teoksista kootun taidekirjan ja kolme postikorttia. Ne ovat myynnissä Myllysaaren museossa.

Hautausmaakierrokset

Ke 5.6. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 13.6. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

To 1.8. klo 17, Valkeakosken hautausmaalla.

To 8.8. klo 17, Sääksmäen hautausmaalla.

Opastetuilla hautausmaakierroksilla oppaana toimii Heikki Heino. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Luonnonkukkapäivän retki

Su 16.6. klo 13 tehdään retki Rapolanharjulle. Kokoontuminen Voipaalan parkkipaikalla. Oppaana Heikki Heino.

Kameran ja uteliaan mielen lisäksi retkelle kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet ja kävelyyn sopivat jalkineet.

Koskilaissunnuntai

Su 7.7. klo 14 vietetään perinteistä kesäjuhlaa Kauppilanmäen museoalueella. Musiikkia, juhlapuhe, luontopolku. Juhlaan on vapaa pääsy, kahvipuffet on maksullinen.

Museoalueen työväentalossa voi käydä tutustumassa Valkeakoskenkadusta kertovaan valokuvanäyttelyyn, jonka on koonnut Heikki Heino.

Kesän retket

Kokopäiväretki Raumalle ke 12.6. on täynnä. Puolipäiväretkelle Hämeenlinnaan ke 21.8. löytyy vielä tilaa. Tarkempaa tietoa retkistä jäsenlehdessä ja myöhemmin kotisivuilla.

Opastettu kaupunkikävely

Ke 22.8. Valkeakosken kulttuurikävely järjestetään tänä vuonna Valkeakoskenkadulla, Taiteiden polun, eli Koko Koskin kulttuurikatselmuksen yhteydessä. Tarkka kellonaika selviää myöhemmin. Oppaana Heikki Heino.

Kevätkokous

18.3.2019 pidetyssä vuosikokouksessa luovutettiin