Myynnissä

Osana Suomi 100 –juhlavuoden viettoa Valkeakoski-Seura päätti työstää Valkeakoskesta uuden kuvateoksen otsikolla ”Myllykylästä kaupungiksi, Valkeakoski 100 vuotta”. Keskeinen ajatus oli, että teoksesta näkyisi paikkakuntamme kehittyminen nykyaikaiseksi kaupungiksi.

Teoksen alkuosa, runsas 40 sivua, kertoo lyhyesti Valkeakosken vaiheista maamme itsenäisyyden sadan vuoden aikana. Historiaosuuden johdanto on käännetty myös englanniksi. Muu teksi on vain suomeksi. Historiajakso on jaettu vuosikymmenten mukaisesti osiin, joista jokaisen alussa on lyhyt kuvaus ajan tapahtumista.

Historiallisen osuuden valokuvat ovat pääosin kotiseutuarkistosta. Suurin osa nykyisistä Valkeakoskea esittävistä kuvista on kuvattu Valkeakoski-Seuran toimesta vuonna 2017. Osa kuvista on saatu muilta kuvaajilta ja Valkeakosken Sanomien arkistosta. Kuvateoksessa on 120 sivua ja kuvia noin 250.

Kuvateoksen voi ostaa Myllysaaren museosta tai Kauppatorin Kirjasta, josta sen voi tilata postilähetyksenä. Hinta 25 euroa + postituskulut.

Marraskuun lopulla ilmestyy Valkeakoski-kotiseutujulkasu 2018 ja seinäkalenteri 2019. Näiden uusimpien julkaisujen lisäksi seuran myyntitapahtumissa on myynnissä lisäksi ao. vanhempia tuotteita. Niitä voi myös kysyä Myllysaaren museosta ja paikallisesta kirjakaupasta.

Myytävänä olevat kirjat ja julkaisut:

Tuote kpl/euroa
Kuvateos, Myllykylästä kaupungiksi Valkeakoski 100 vuotta 25