Seuran syyskokous 19.11.2018

Valkeakoski-Seura ry:n syyskokous.

Seppo Satamolle luovutettiin kunniakirja kotiseututyön hyväksi tehdystä työstä.

Seuran puheenjohtajana 2019 jatkaa Juha Sihvonen.

Seuran julkaisujen myynti

Uusien Valkeakoski-kotiseutujulkaisun 2018 ja seinäkalenterin 2019 lisäksi
tapahtumissa myydään myös Säterin historia -kirjaa, niin kauan kuin painosta riittää.

Torikeskus, pe 30.11. klo 9-13

Koskikara, la 1.12. klo 9-13

Torikeskus, ti 4.12. klo 9-13

Koskikara, pe 7.12. klo 9-13

Torikeskus, la 8.12. klo 9-13

Koskikara, ti 11.12. klo 9-13

Torikeskus, pe 14.12. klo 9- 13

Valkeakoski-kotiseutujulkaisu 2018 ja seinäkalenteri 2019 ovat myynnissä myös Kauppatorin kirjassa ja Myllysaaren museolla.

Kierros Valkeakosken hautausmaalla

Lähde virtuaalikierrokselle Valkeakosken hautausmaalle. Kuvat ja tekstit Heikki Heino.

Klaus Kaliman näyttely ensi kesänä

Onko sinun seinälläsi taiteilija Klaus Kaliman Valkeakosken maisemia tai valkeakoskelaisia kuvaavia maalauksia?

Valkeakoski-Seura on kiinnostunut Valkeakoski-aiheisista maalauksista, sillä seura järjestää Kaliman töiden retrospektiivisen näyttelyn ensi kesänä Myllysaaren museossa 17.5. – 7.7.2019. Näyttely järjestetään yhteistyössä Klaus Kaliman suvun kanssa. Näyttelyn kokoavaksi teemaksi on sovittu Valkeakosken maisemat ja valkeakoskelaiset Klaus Kaliman kuvaamana.

Myllysaaren museoon voidaan ripustaa noin 70 maalausta, joka on vain pieni murto-osa Kaliman koko tuotannosta. Pelkästään Valkeakosken kaupungilla on noin 70 Kaliman työtä. Suvun hallussa on kymmeniä töitä. Lisäksi Kaliman taidetta on monella yksityisellä henkilöllä ja yrityksellä Valkeakoskella.

Seura on aloittanut Kaliman töiden kokoamisen ja kuvaamisen tänä syksynä. Valkeakoski-Seurassa on suunnitteilla näyttelyn avajaisissa myyntiin tuleva taidekirja näyttelyyn valituista ja mahdollisesti myös muista Klaus Kaliman töistä.

Jos olet halukas lainaamaan teostasi näyttelyyn, ota yhteyttä Valkeakoski-Seuran Heikki Heinoon puh. 040 779 8416.

Oltiin teatteriretkellä

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri 8.8. Mikäs sen mukavampaa kuin istua kauniina kesäiltana katsomassa
romanttista musiikkikomediaa hyvässä seurassa. Kiitos retkellä mukana olleille.

Taiteiden polku

taiteiden-polku-valkeakoski-pieni.jpg : 26 kB

Tapahtumia on eri puolilla kaupunkia, tässä linkki

Opastettu historiakävely lähtee kaupungintalon edestä klo 19.30.
Oppaana Heikki Heino.

Teatteriretki Hämeenlinnaan

Teatteriretki Hämeenlinnan Uuteen Kesäteatteriin ke 8.8. on TÄYNNÄ!

KAKSI PUUTA on Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama musiikkikomedia, joka perustuu Juha Tapion lauluihin. Huumorilla, koskettavuudella ja romantiikalla rakennettua tarinaa tähdittää mm. Otto Kanerva ja Mikko Töyssy sekä Ria Kataja.

Lähtö klo 16.30 Sointulan Ostarin pysäkiltä ja klo 16.40 linja-autoaseman tilausajolaiturista Valkeakosken Liikenteen bussilla. Bussin reitti: Sointula – Apiankatu – linja-autoasema – Ulvajankatu – Tallikatu – Lempääläntie – Roukontie – Kaakonojantie – Seminmutka – Pispantalli – tie 130 (vanha 3-tie) – Hämeenlinna.

Esitys alkaa klo 18.00 ja kesto väliaikoineen on n. 2 h 20 min. Takaisin Valkeakoskella ollaan n. klo 21.30.

Retken hinta jäsenille 35 e, muut 40 e. Hinta sisältää pääsyliput, väliaikakahvit ja kuljetuksen.

Vahvista ilmoittautumisesi maksamalla retki 31.7. mennessä seuran tilille FI77 5494 0940 0030 90
Viesti tilisiirtoon: Teatteri ja ilmoittautujan nimi/nimet. Esteen sattuessa maksua ei palauteta.

Kotkan retki

Kiitos kaikille Kotkan retkellä mukana olleille!

Tutustuimme upeaan Merikeskus Vellamoon,
vehreään puistokaupunkiin, komeaan kirkkoon ja lopuksi vielä saimme annoksen historiaa
Keisarillisella kalastusmajalla.

Heikki Heinon kuvia retkeltä löydät kuvagalleriasta.

Koskilaissunnuntai

Perinteistä KOSKILAISSUNNUNTAITA vietetään 8.7. klo 14 alkaen
Kauppilanmäen museoalueella

”Myllykylästä kaupungiksi – Valkeakoski 100 vuotta” -kuvateosta on myynnissä.
Hinta 25 euroa (maksu käteisellä).

ohjelma

TERVETULOA!

Kauppilanmäen museoalue avautuu 20.6.2018. Klikkaa tästä!