Tapahtumakalenteri 2020

23.2. klo 14–16 katsellaan vanhoja valokuvia ja muistellaan vanhaa Valkeakoskea Myllypirtillä, osoitteessa Myllykatu 7. Vanhoja valokuvia saa tuoda skannattavaksi Valkeakoski-Seuralle. Myynnissä lehtiä ja kirjoja. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

19.4. klo 14.00 Valkeakoski-seuran kevätkokous Myllypirtillä, Myllykatu 7:ssä. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi Heikki Heinon esitys Lepänkorvasta ja Suruttomienkärjestä. Kahvitarjoilu.
Tervetuloa!

Hautausmaakierrokset Heikki Heinon johdolla. Kierroksella kierretään valkeakoskelaisten kulttuurivaikuttajien haudoilla. Hautausmaakierrokset alkavat klo 17.00.
2.7. Sääksmäen hautausmaa
9.7. Valkeakosken hautausmaa
15.7. Sääksmäen hautausmaa
30.7. Valkeakosken hautausmaa
12.8. Sääksmäen hautausmaa
20.8. Taiteiden polku, Valkeakosken hautausmaa

30.6.-31.8. Kosken Kuohun liiketilan ikkunassa on nähtävissä valokuvanäyttely Isolta sillalta kulmurille, Valtakadun perustamisen historiaa.

11.10. klo 14-16 vanhojen kuvien taltiointi ja katselmus. Katselemme ja taltioimme vanhoja valokuvia digitaaliseen muotoon Myllypirtillä 11.10. klo 14-16. Tuo omat aarteesi tullessasi, skannaamme ne ja saat kuvasi heti takaisin. Tervetuloa ihastelemaan yhdessä vanhojen valokuvien tarjoamia muistoja.

27.10. Valkeakoski-päivä
Klo 17.30-18.30 Valkeakoski-seura kutsui perinteentutkimuksen emeritusprofessori Seppo Knuuttilan Valkeakoski-päivän puhujaksi Valkeakosken kaupunginkirjastoon. Knuuttila tarkastelee puheessaan, miten kotiseudun kuvaukset tuotetaan eri etäisyyksiltä niin ajallisesti kuin paikallisesti. Hän katsoo muutamien, myös valkeakoskisten esimerkkien valossa sitä, miten kotipaikkoja ja –seutuja on taidemaailmassa ja populaarikulttuurissa tavattu esittää. Knuuttila on tutkinut muun muassa kansanomaista maailmankuvaa, mentaliteettia ja huumoria sekä paikallisperinteitä ja niihin liittyviä tietokäsityksiä.
Tilaisuus on kaikille avoin.
Klo 17.30 Kaupunginosakävely Apiankatu – Pässinmäki, lähtö kaupungintalon edestä, oppaana Heikki Heino

18.11. Kirjastossa avautuu näyttely ”Kauppilanmäki 60 v.”, joka käsittelee vuonna 1960 avatun museoalueen historian vaiheita.